Make your own free website on Tripod.com
  Geschiedenis

Lees hier alles over de geschiedenis van Geffes Volk


De vereniging is opgericht in 1984. De toneelvereniging is ontstaan vanuit de buurtvereniging De Vier Winden te Geffen. De buurtvereniging kon niet meer genoeg leden vinden vanuit hun eigen buurtvereniging. Derhalve werd er destijds een eigen onafhankelijke toneelclub gevormd. De naam van de club is ontstaan doordat VOLK staat voor publiek, voor gezelligheid, voor vermaak en voor een groep. Het andere gedeelte GEFFES staat voor dorps, saamhorigheid, eendracht. Dit tezamen vormt dus een hechte toneelvereniging.

Het doel van de vereniging is om een amateur de toneelspeelkunst als vrijetijdsbesteding te laten beoefenen. Bij oprichting hadden we tien leden, maar ondertussen in 2003 hebben wij zo'n 25 volwassen leden en ongeveer 25 jeugdleden.

Sinds 29 maart 2000 hebben we ook onze eigen homepage. Dat is dus de site waarop je nu aan het rondneuzen bent.

Ons streven is om ieder jaar een avondvullend toneelstuk op te voeren voor volwassenen, daarnaast ieder jaar een toneelstuk voor kinderen en jaarlijks een presentatie te geven tijdens het evenement Effe noar Geffe.

De regisseuse is geen lid van de vereniging, maar wordt extern aangetrokken. De toneelstukken worden geselecteerd door een aantal leden van de club en daarna aangeboden aan de regisseuse. In ons 18-jarig bestaan hebben wij nog maar vier regisseurs de revue zien passeren. Vanaf 2002 is Astrid Radoes onze regisseuse.

Ons clubhuis is de voormalige kleuterschool Klavertje Vier te Geffen. Daar wordt iedere dinsdagavond gerepeteerd vanaf 8 uur tot half 11. Vanaf half 8 staat de koffie reeds te pruttelen en na half 11 is er nog tijd om verhalen uit te wisselen. Je bent altijd van harte welkom om eens een kijkje te komen nemen, maar pas op, je bent meteen verslaafd.

Hiermee is in het kort een schets gegeven van onze toneelvereniging. Wil je meer informatie i.v.m. een mogelijke aanmelding als lid, neem dan contact op met Henriėtte van Bergen, onze secretaris via telefoonnummer 073 - 532 39 40. Wil je andere informatie zoals de reeds geplande toneeluitvoeringen, kijk dan verder op de site.